Добри новини за старт на месеца и работната седмица. От днес,

...
Добри новини за старт на месеца и работната седмица. От днес,
Коментари Харесай

Рестарт: Отиваме на кино, фитнес и мол

Добри вести за старт на месеца и работната седмица. От през днешния ден, 1 февруари се позволяват визитите в кината, както и присъединяване в занятия на креативното, танцовото и музикалното изкуство, при потребление на 30% от потенциала на пространства и съблюдаване на физическа отдалеченост.

Фитнесите също могат да възобновят работата си при потребление на до 50% от потенциала на пространствата от началото на февруари.

От началото на февруари работата си възобновяват комерсиалните центрове и МОЛ-овете, като малолетните и малолетни лица имат право да ги посещават, единствено в случай че са съпроводени от родител, аставник, настойник или от друго пълнолетно лице.

От 1 февруари в закрити публични места е наложително носенето на защитни маски за еднократна или многократна приложимост. Вече са забранени  шалове, бандани и други неща за предотвратяване на устата и носа.

От 1 февруари до 30 април всички жители, които се намират в закрити публични места, в това число и в публичния превоз, би трябвало да носят защитна маска за лице. Същото условие важи и за откритите публични пространства, когато скупчването на хора не може да бъде избегнато. Това значи, че отпада опцията вместо маска да се употребяват шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се позволява за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo визитите в последните са позволени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, конференции и така нататък

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР